Fluffy fishtail
23 december 2019 

Fluffy fishtail

Een fluffy fishtail braid is een combinatievlecht van de Franse invlecht en de visgraatvlecht. Het is een creatieve vlecht die er moeilijker uitziet dan het daadwerkelijk is. Dit is een leuke vlecht voor verschillende gelegenheden en ook super leuk om dit kapsel eens te proberen als je naar school gaat. Het is weer eens wat anders dan een saaie paardenstaart, deze look heeft net iets meer pit en laat je er de hele dag super mooi uitzien. Dit kapsel is niet alleen mooi, maar ook nog eens super handig omdat je haar niet in je gezicht hangt. Wil je de nieuwe fluffy fishtail braid zelf ook leren? Lees dan stap voor stap de instructies en doe lekker mee!

Zelf een fluffy fishtail braid maken

Stap 1

Kam al het haar goed naar achteren uit en zorg dat alle klitten eruit zijn. Gebruik een haarserum om pluizig haar te voorkomen.

Stap 2

Maak aan de voorkant van het hoofd een kleine Franse invlecht. Gebruik 10 cm haar vanaf de bovenkant van het hoofd. Vlecht door totdat je de vlecht mooi in een paardenstaart kunt verwerken.

Stap 3

Maak een mooie staart en neem daarbij ook de overgebleven haren van de vlecht mee. Kam de zijkanten zodat er geen bobbels kunnen ontstaan.

Stap 4

Pak vanuit de bovenkant van de staart een pluk haar en toupeer dat naar boven toe zoals je ook kunt zien in de video onder dit artikel. Doe dit pluk voor pluk, zodat je meer volume in je staart krijgt en het er fluffy uitziet.

Stap 5

Als je paardenstaart door het toeperen wel volume heeft, maar erg warrig zit, dan kun je de staart rustig kammen zodat het haar mooi valt.

Stap 6

Pak je paardenstaart vast en verdeel het haar vanaf ongeveer 12 centimeter naar beneden in 2 delen. Daarna kun je beginnen met de visgraatvlecht.

Stap 7

Klaar is je fluffy fishtail braid! Het is leuk om het einde van de vlecht vast te maken met een mooi lint of een klein strikje.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected