Elegante knot
18 oktober 2019 

Elegante knot

Er zijn veel verschillende manieren om een elegante knot te maken, maar meestal lijkt het veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Een elegante knot laat je vrouwelijkheid meer naar voren komen. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke zakelijke afspraak, een sollicitatiegesprek of een chique diner, dan is deze knot het ideale kapsel. Ook al heb je enorme haast omdat je eigenlijk nog niet weet wat je aan moet trekken, dan weet je dat je maar 5 minuten nodig hebt om je haar in model te brengen. Zo heb je langer de tijd voor je kleding en make-up en kun je met een gerust hart de deur uit gaan.

Een elegante knot maken in slechts 5 minuten

 

Wat heb je hiervoor nodig?

1 Kam of borstel

2 Haarserum

3 Een elastiek

 

Stap 1

Kam het haar goed uit, totdat er geen klitten meer in het haar zitten. Mocht je last hebben van pluizig haar, dan kun je het beste een haarserum gebruiken.

 

Stap 2

Maak een hoge paardenstaart. Je slaat het elastiek 2 keer om het haar heen, bij de derde keer houdt je nog een deel van het haar over. Draai het haar dat onder de lus hangt naar boven toe.

 

Stap 3

Scheidt de bovenkant van het haar net boven het elastiekje, totdat je een scheiding naar beneden toe krijgt. Je pakt nu de pluk haar en je rolt deze een klein stukje in elkaar. Daarna trek je voorzichtig de lus in de scheiding naar beneden toe en spreidt je de zijkanten een klein beetje.

 

Stap 4

Het begin van de elegante knot is er al. Je zorgt er nu voor dat je de pluk ook naar binnen laat rollen, zodat je vanzelf een knot krijgt. Om een beter beeld te krijgen van wat precies de bedoeling is, is het handig om onderstaande video te bekijken.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected