Een prachtige waterval twist maken in een aantal stappen
28 april 2019 

Een prachtige waterval twist maken in een aantal stappen

waterval twist

De watervalvlecht en de watervaltwist zijn 2 verschillende vlechten. Hieronder gaan we stap voor stap uitleggen hoe je het beste een watervaltwist kunt maken. Deze techniek is in het begin een beetje moeilijk, maar als je deze eenmaal onder de knie hebt ga je er heel veel plezier van hebben!

Waterval twist

Stap 1 – de techniek

Bij een watervalvlecht gebruik je de techniek van de invlecht en maak je echt een vlecht, bij de watervaltwist draai (twist) je het haar eigenlijk over elkaar heen. Dit zijn dus twee heel verschillende technieken. Hier gaan we een watervaltwist maken.

 

Stap 2 – De start

Wat heb je nodig?

  • Punt kam
  • Waterspray
  • Elastiek
  • Borstel

Kam het haar goed door en zorg dat er geen klitten meer in zitten. Voor deze vlecht moet je een grote pluk hebben die tot aan het andere kant van het hoofd komt. Om te beginnen verdeel je deze grote pluk in 2 kleinere plukjes, deze 2 plukjes draai (twist) je over elkaar heen. Vervolgens ga je in de volgende stap steeds plukjes erbij voegen.

 

Stap 3 – Haar erbij pakken

Plukjes pakken en bij de twist voegen, hoe doe je dat? Je pakt een plukje haar tot aan de twist en dat leg je tussen de twee originele twists. Daarna draai je de 2 originele plukken, dus de 2 buitenste, weer over elkaar heen. Als je dat hebt gedaan, laat je het plukje hangen. Zo ga je het hele hoofd rond, tot je aan de andere kant bent gekomen.

 

Stap 4  – Goed opletten

Als de 2 originele plukjes te dun of te kort worden, dan pak je haar achter de twist en voeg je dit toe aan een van de originele plukjes. Probeer deze twistvlecht zo recht mogelijk te maken.

Stap 5 – het einde

Als je aan het einde bent gekomen, kun je met het laatst overgebleven originele plukje nog  van alles doen. Je kunt het naar beneden verder twisten of achter het oor doen. Doe er als laatste een elastiekje omheen en dan ben je klaar met de watervaltwist. 

Good luck!

 

Met de waterval twist kun je verschillende variaties maken.

Je kunt met de watervalvlecht verschillende diktes en hoogtes maken om verschillende effecten te krijgen.

Wees creatief en speel er een beetje mee, zo kun je zelf bekijken wat jij het mooiste vind.

Als je de techniek van de watervaltwist onder de knie hebt, kun je ook een ladder vlecht maken. De instructies voor deze ladder vlecht staan ook hier op Vlechten.net. 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected