Een ladder vlecht maken? Volg dan de volgende stappen!
28 april 2019 

Een ladder vlecht maken? Volg dan de volgende stappen!

De ladder vlecht is een combinatie van een watervaltwist en een vetervlecht. Deze techniek is in het begin even wennen, maar als je er eenmaal aan gewend bent heb je er veel plezier van. Je kunt met deze vlecht veel verschillende eigen variaties maken. Misschien lukt het niet meteen, maar blijf dan vooral oefenen!

Stappenplan voor een ladder vlecht

ladder vlecht

Stap 1 – de techniek

We gaan gebruikmaken van de waterval twisttechniek. Je maakt daarbij eerst een watervaltwist tot aan de andere kant van het hoofd.  Voor de laddervlecht kun je verschillende stijlen kiezen, zoals de watervalvlecht in plaats van de watervaltwist.

Stap 2 – De start

Wat heb je nodig? Een borstel en een elastiek. Borstel je haar eerst goed, zodat er geen klitten meer in het haar zitten. Gebruik een flink stuk haar voor de watervaltwist, want als je wilt twisten moet het haar wel tot de andere kant van het hoofd komen. Je verdeelt het stuk nu in 2 plukken en start dan door deze 2 plukken over elkaar te doen. Daarna begin je met haar erbij te pakken.

Stap 3 – Haar erbij pakken

Nu ga je verder de twist maken. De twist begint met de 2 plukken die je over elkaar hebt gedaan. Daarna pak je een plukje haar en twist je de 2 originele plukken eroverheen. Het plukje laat je dan weer hangen. Zo ga je verder totdat je de waterval twist hebt gemaakt tot aan de andere kant van het hoofd. Als je niet weet hoe je een watervaltwist moet maken, lees dan eerst onze uitleg daarover.

Stap 4  – Goed opletten

Nu wordt het wat lastiger. Nadat je de watervaltwist hebt gevlochten, ga je beginnen aan het tweede gedeelte. Je neemt weer aan de voorkant van je hoofd, onder de eerste watervaltwist, een stukje haar, NIET de streng waar je al eerder een watervaltwist mee gemaakt hebt. Het maakt niet uit of het een dun of dik stuk haar is, want hier ga je toch haar aan toevoegen. Dit stukje hoeft ook niet tot de andere kant van het hoofd te komen. Verdeel het stukje in drieën, deze 3 plukjes ga je invlechten. Als je bij een streng komt die je hebt laten hangen van de watervaltwist voeg je die aan deze vlecht toe. Probeer steeds ongeveer dezelfde afstand te houden en ga zo verder tot het einde.

 

Stap 5 – De finish

Nu ben je bijna klaar. Als je alle loshangende strengen hebt toegevoegd aan de tweede vlecht, maak je de vlecht verder af door de vlecht als een normale vlecht door te vlechten naar beneden. Doe een elastiekje om de vlecht zodat het haar niet los raakt. Nu is je ladder vlecht klaar.

Succes!

 

Iets anders proberen met de ladder vlecht?

Om je staart wat te versieren, kun je een ladder vlecht erin maken. In dit filmpje zie je hoe je dat doet.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected