Een kroon vlecht maken
26 juli 2019 

Een kroon vlecht maken

Kroon vlecht de naam zegt eigenlijk al wel genoeg over de vlecht die we dit keer gaan introduceren. Een kroon vlecht is een elegante en speciale vlecht om te maken. Het is een kapsel voor jong en oud zelfs leuks voor koningsdag of om een mooie koningin te spelen. Het fijne aan de kroon vlecht is dat al het haar gebruikt word voor dit kapsels. Zo vallen er geen haren in je gezicht en bij warm weer ook geen haren in je nek. Ook is de kroonvlecht al gespot bij verschillende celeberties o.a. Scarlett Johansson  the Olsen twins en nog vele andere hebben deze kroon vlecht laten zien op de rode loper. Benieuwd hoe je deze vlecht maakt lees dan verder en bekijk het filmpje.

Kroon vlecht maken

KroonvlechtStap 1

Kam al het haar goed uit naar achteren zodat je geen scheiding meer in het haar ziet. Mocht het haar glad zijn dan is het belangrijk dat je het haar een beetje vochtig maakt met een plantenspray.

Stap 2

Pak een plukje haar onder de linkeroor vandaan zoals je ook ziet op de video, Verdeel je het plukje haar in drie gelijke strengen en vlecht je het haar naar voren toe in.

Stap 3

Je gebruikt nu dezelfde techniek als de Franse invlecht. Bij het bij pakken van nieuwe haarstrengen is het belangrijk dat je ze van dichtbij mee gaan nemen in je kroonvlecht.

Stap 4

Als je bij het voorhoofd komt is het mooi om dichtbij de haargrens te vlechten zodat de kroon mooi op je hoofd blijft liggen. Als je bij de rechteroor bent gekomen merk je dan er nog heel veel haar overblijft. Het is beter om dicht bij de haar grens te vlechten.

Stap 5

Je vlecht het haar door in een ronde zodat je een kroon krijgt. Pak steeds maar kleine haar plukjes mee bekijk hiervoor goed de video, zo kun je precies zien wat hiermee word bedoeld.

Stap 6

Je houd nu een haar pluk over die vlecht je strak verder de eerste paar keer strak tegen het hoofd aan. Zodat de binnenkant van het haar er mooi en glad uitziet. Maak het einde vast met een rubberen elastiekje.

Stap 7

Maak een kroon met de vlecht probeer het elastiekje te verbergen onder de vlecht vooraan het haar. Gebruik hiervoor een schuifspeldje dat doe je ook met de overgebleven haren aan het einde van de vlecht.

Hulp nodig bekijk hier de video van Cute girls hairstyles

Tips Kroon vlecht

1 Een kam

2 Borstel

3 Rubberen elastiekjes

4 Schuifspeldjes.

5  Haarspray

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected