Een Indianen bandje maken in 5 stappen
22 juli 2019 

Een Indianen bandje maken in 5 stappen

Een indianen bandje is een los vlechtje die je over je voor hoofd laat doorlopen en aan het einde vast maakt met een mooi klemmetje. Dit kapsel is lief en  je kan zelf de grootte van je indianen bandje bepalen door het losse vlechtje dik of dun te vlechten. Veel mensen denken aan Pocahontas als ze dit vlechtje namaken. Pocahontas is de allereerste Disney teken film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal in 1995 kwam de Disney film Pocahontas uit. In de film draagt Pocahontas een bandje over haar hoofd. Pocahontas in de knappe dochter van indianen opperhoofd Powatan. Een indianen bandje geeft je een sprookjesachtig gevoel en geeft je een middeleeuwse lieve look. Deze indianen band is vooral bij kinderen erg populair.

Hoe maak je een indianen Band

indianen bandjeStap 1

Het is natuurlijk belangrijk dat je haren mooi uitgekamd zijn. mocht je pluizig haar hebben gebruik dan een serum zodat het haar mooi over je schouders heen valt. Als je krullen hebt is het mooier als je het haar van te voren een beetje vochtig maakt gebruik hiervoor een plantenspray gevuld met lauw water.

 

stap 2

Pak aan de linkerkant van het haar een plukje haar tot op ongeveer een wenkbrauw hoogte. geen zorgen dat het  indianen bandje over je wenkbrauwen zullen vallen want na dat je het vlechtje gemaakt hebt kun je er nog van alles mee doen.

 

stap 3

Je gaat nu het plukje vlechten waarvan jezelf de dikte hebt bepaald. Zorg ervoor dat je strak vlecht, zodat je indianen bandje langer en mooier blijft zitten natuurlijk voor extra stevigheid gebruik je een uit kam bare haarspray.

 

Stap 4

Het plukje is nu helemaal gevlochten breng nu het vlechtje naar de andere kant van je gezicht. Houd het vlechtje strak vast en maak het vlechtje vast op jou gewenste hoogte. Gebruik hiervoor kleine schuifspeldjes zodat je er zelf nog een mooie accessoire in kan doen.

 

Stap 5

Je heb nu een prachtige indianen bandje gemaakt. je kan het nu helemaal eigen maken door bijvoorbeeld een mooie bloem aan de zijkant vast te maken met schuifspeldjes, je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het lekker naturel te laten.

 

 tips voor een indianen bandje

1 kam het haar goed uit

2 houd een plantenspray bij de hand

3 gebruik een uit kam bare haarspray.

 

Bekijk deze video voor de uitleg hoe je een andere soort haarband kan maken.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected