Een feestelijke vlecht bij jezelf maken
15 juli 2019 

Een feestelijke vlecht bij jezelf maken

We kennen allemaal wel de standaard vlecht maar het is toch veel leuker om de vlecht wat feestelijker te maken. Er zijn verschillende manieren om je vlecht een extra bite te geven. Het is natuurlijk leuk om te variëren en te combineren. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak en wil je dat mooi combineren met een vlecht dan is de ondersteboven vlecht met een haar donut het ideale kapsel. Ik zelf vind het leuk om de vlecht te combineren met kleine cornrow vlechten zo kan je met de cornrows verschillende kanten op gaan. Je kan bijvoorbeeld al het haar na 1 richting opvlechten en het mooi versieren met een grote bloem. Of 3 kleine cornrows in het midden van het hoofd vlechten en de rest van het haar mooi laten vallen zorgt ook al voor een feestelijk kapsel. Dat laatste ga ik je vandaag uitleggen lees verder en volg stap voor stap de instructies.

Een feestelijke vlecht kapsel maken met cornrows.

Vlechten voor kort haar 1wat heb je hiervoor nodig

1 Kam

2 Elastiekjes

3 haarspray/ haar vet

Stap 1

Kam het haar goed uit totdat alles klitten in het haar verwijderd zijn. Bij pluizig haar is het aan te raden om een haar serum te gebruiken dit zorgt voor een mooier eindresultaat.

Stap 2

Maak met een punt kam dezelfde scheiding die je ook zou doen bij een pony. De rest van het haar maak je heel even vast met een elastiek dit zorgt ervoor dat er geen overbodige haren bij de scheiding komen vallen.

Stap 3

Je hebt nu een pluk met haar over die pluk verdeel je weer in 3 gelijke plukken hiervoor gebruik je natuurlijk een punt kam zodat je een perfecte scheiding kan maken.

Stap 4

Je kan de 1e pluk vlechten de andere 2 maak je even vast met een klein rubberen elastiekje zodat het haar niet mee gevlochten word zo voorkom je lelijke cornrows. Bij het vlechten gebruik je de onderhandse vlechttechniek.

Stap 5

Je doet nu precies het zelfde met de overgebleven plukken van het haar. Vlecht het haar altijd een klein stukje door voordat je het vast gaat maken zo ligt de vlecht strakker op het hoofd.

Stap 6

Haal de elastiek uit de paardenstaart. Kam het haar nog een klein beetje uit en spuit er tegelijkertijd een klein beetje haarlak in zo blijft je feestelijk kapsel langer zitten.

Bekijk nu ook de video voor jou feestelijke vlecht !!!

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected