Een dubbele haar band vlecht leren maken
12 juli 2019 

Een dubbele haar band vlecht leren maken

Dubbele haar band vlecht is een variant op een haarband vlecht. Deze vlecht heeft hetzelfde effect als een normale haarband vlecht. Deze vlecht is super handig mocht je een lok of een pony hebben. Door een dubbele haarband vlecht te maken, kan je zo het haar uit je gezicht weg vlechten. Een dubbele haar band vlecht kapsel is gespot bij actrice Lindsay Lohan dit kapsel geeft haar een lief uiterlijk. Een  dubbele haar band vlecht is een kapsel voor zowel jong als oud het staat leuk bij elke haartype van krullen tot slag van slag tot stijl haar.

Dubbele haar band vlecht maken

Dubbele haar band vlechtStap 1

Als je nou recht of golvend haar hebt maak het haar dan niet nat. Het is het mooier en het is fijner om dan met droog haar te werken.Heb je  nu krulhaar dan is het een heel ander verhaal. Maak dan het haar wel een beetje vochtig zodat je de haarstrengen beter kan pakken.

 

Stap 2

Deel je haar aan beide zijden.Dat doe je door een scheiding te maken in het midden van je haar. Hierbij kan je gebruik maken van een puntkam eventueel een potlood of een make-up borstel, Als je dat heb gedaan zorg je ervoor dat er ook een scheiding is van oor tot oor zodat de rest van het haar in een staartje gedaan kan worden. Want dat haar heb je hiervoor niet nodig,

Stap 3

Je kan nu beginnen met een basis Franse invlecht aan de linkerkant van het haar.Begin daarvoor boven aan de scheiding. Pak vanaf daar een klein rechthoekig stukje en scheid dat in drie stukken.

 

Stap 4

Als je dat gedaan hebt pak je de linker streng en breng je die naar de rechter kant. Dan pak je vervolgens de rechter streng en breng je die naar het midden toe. Dan verplaats je de middelste streng naar de linker kant  trek het even netjes aan zodat je een klein begin krijgt van een normale vlecht.

 

Stap 5

Begin nu steeds haarstrengen bij te pakken je begint weer vanuit de linkerkant waar je gebleven bent. Vanuit daar pak je een streng bij en brengt het naar de rechter kant toe. Druk je duim daar tegen aan en pak nu vanuit de rechter kant een streng bij en breng die naar het midden De middelste streng gaat naar links. Dat herhaal je steeds uiteindelijk kan je er zelf voor kiezen om deze vlecht door te vlechten of tot aan het oor te vlechten.

 

Stap 6

Je begint nu met de rechter kant van de scheiding, Dat is eigenlijk hetzelfde als wat je hebt gedaan bij de linkerkant. Gebruik hiervoor stap 3 4 en 5. En begin aan de rechterkant.

 

Stap 7

Als ook de rechter kant klaar is, kan je als je het haar hebt doorgevlochten het van de linker kant onderdoor naar de rechter kant brengen , en voeg je ze samen met een klein elastiekje. Je kan er ook voor kiezen om het vast te maken met speldjes aan de hoofdhuid. Als je dat hebt gedaan is het heel mooi om je paardenstaart los te maken zodat je dubbele haar band vlecht extra opvalt.

 

Extra tips Dubbele haar band vlecht

1 Gebruik altijd een punt kam en een plantenspray gevuld met lauw water.

2 Hou altijd een elastiekje bij de hand.

3 Om het haar vast te maken kan je ook een klemmetje gebruiken.

4 Trek de strengen stevig aan voor een mooi effect.

 

Bekijk deze video voor een dubbele haar band te maken.

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected