Dubbele opvlecht
28 mei 2019 

Dubbele opvlecht

Dubbele opvlecht. De stappen bij de dubbele opvlecht lijken erg veel op die van dubbele invlechten. Het eindresultaat is alleen heel anders. Bij de dubbele opvlecht gebruik je de basistechniek van het opvlechten. Daarmee word de onderhandse vlecht techniek bedoeld. Als je niet de onderhands vlecht techniek gebruikt dan krijg je in plaats van de op vlecht de dubbele invlecht het is daarom echt belangrijk dat je onderhandse vlecht techniek gebruikt. Het is ook belangrijk dat je de strengen heel goed aandrukt dat zorgt ervoor dat de opvlecht mooier op het hoofd blijft liggen. Om de opvlecht een beter effect te geven kan je er een klein beetje haarspray in doen. Het is ook leuk om de opvlechten helemaal eigen te maken hiervoor kun je de vlechten vast maken met een leuk lint of een leuk haar strikje. Bij kinderen zijn de opvlechten ideaal om mee buiten te spelen. Zo houd je het haar uit het gezicht en krijg je minder snel klitten in het haar.

 

 

Dubbele opvlecht maken met de onderhandse vlecht techniek

 

Dubbele opvlecht

 

Stap 1 – de techniek

De dubbele opvlecht is hetzelfde als de ‘enkele’ opvlecht. Het verschil is dat deze vlecht aan beide kanten van je hoofd zit.
Kam het haar goed uit voordat je gaat beginnen met de dubbele opvlecht. Heb je pluizig haar dan maak je of het haar een beetje vochtig of je gebruikt een haar serum.

 

Stap 2 – de start

Begin met het verdelen van je haar in twee helften precies op de middenlijn van je hoofd. Dit gaat het beste met een punt kam. De helft die je niet direct gaat invlechten zet je vast met een haar klem. Je kan hiervoor ook een elastiek gebruiken mocht je dat fijner vinden.

 

Stap 3 – haar erbij pakken

Je begint met de vlecht zoals staat uitgelegd op een andere pagina. Je vlecht beide kanten helemaal naar beneden Probeer 2 gelijke vlechten te maken dat zorgt voor een beter eindresultaat.

 

Stap 4 – de finish

Aan het einde van de vlecht kun je je haar vastbinden met een elastiekje. Maar het is ook leuk om eens wat anders te kiezen. Bijvoorbeeld een strikje of een bloemetje. je kan echt verschillende kanten op gaan met de dubbele opvlecht. hieronder vind je nog een paar tips om de perfecte dubbele opvlecht te krijgen.

 

Tips voor de perfecte dubbele opvlecht.

 

  • Voordat je gaat beginnen met vlechten kam je het haar heel goed uit.
  • Een perfecte scheiding maak je met een punt kam.
  • Trek de strengen goed aan tijdens het opvlechten.
  • Pimp de opvlechten aan met leuke accessoires

 

Bekijk deze video over dubbele opvlecht maken.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected