Dubbele invlecht
28 mei 2019 

Dubbele invlecht

Dubbele invlecht is een vlecht die bestaat uit twee vlechten vanuit de voorkant van je hoofd.  Een dubbele invlecht maak je met de basis invlecht techniek. Je maakt deze vlecht nu twee keer. In het midden van je voorhoofd maak je een scheiding en daar zit ook je beginpunt. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je de perfecte scheiding maakt op dat makkelijker te maken kun je te werk gaan met een punt kam aan de punt kam zit een ijzeren stokje waar je het haar makkelijk kan scheiden van de andere kant. De dubbele invlecht is een makkelijke vlecht zo kun je met de bovenhandse vlechttechniek de dubbele invlecht rustig en mooi maken.

 

Dubbele invlecht maken met de bovenhandse vlecht techniek.

invlecht

Stap 1 – de techniek

De naam zegt het al: de dubbele invlecht is een vlecht die bestaat uit twee vlechten vanuit de voorkant van het hoofd.
Kam het haar eerst goed uit zodat het vlechten een stuk makkelijker wordt bij kort haar word geadviseerd het haar vochtig te maken zodat de haarstrengen strakker op het hoofd blijven zitten.

 

Stap 2 – de start

Begin met het verdelen van je haar in twee helften precies op de middenlijn van je hoofd. Dit gaat het beste met een punt kam. De helft die je niet direct gaat invlechten zet je vast met een haar klem en of elastiekje. bij je eerste knoop pak je geen haar bij je kan zelf bepalen of je grote en of kleine strengen mee vlecht.

 

Stap 3 – Haar erbij pakken

Je begint aan een invlecht zoals staat uitgelegd op deze pagina ‘de invlecht’. Vlecht aan beide kanten helemaal tot beneden.
Probeer een gelijke vlecht te maken zodat het eindresultaat van de dubbele invlecht er mooier uitziet.

 

Stap 4 – de finish

Aan het einde van de vlecht kun je je haar vastbinden met een elastiekje. Maar het is ook leuk om eens wat anders te kiezen. Bijvoorbeeld een strikje of een bloemetje. je kan zelf je dubbele invlecht pimpen met kleuren en dingen die jezelf mooi vind om te dragen.

 

Tips voor een mooie dubbele invlecht

 

  • Kam het haar goed uit zodat je in een stuk door kan vlechten
  • Gebruik een punt kam om de perfecte scheiding te maken in het haar.
  • Om het haar vast te maken kan je het beste een klem of een stevige elastiek gebruiken
  • Bij pluizig of kort haar is het handig om een haar serum te gebruiken.
  • Je kan je dubbele invlecht zo leuk maken als jezelf wilt zo kun je een mooi haar strik of een lint gebruiken dat geeft de vlechten een bijzondere en geheel eigen look.

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected