Driedubbele overslagstaart
31 januari 2020 

Driedubbele overslagstaart

De driedubbele overslagstaart is een variant op de normale eenvoudige overslag. Je kunt dit kapsel op verschillende manieren maken, je kunt er een vlecht van maken of je kunt het haar mooi in een staartje laten zitten. Dit is een ideaal kapsel voor meiden met stijl haar. Bij stijl haar valt de overslag in de staart net iets meer op dan bij krullen. Het is een leuk kapsel om mee naar school te gaan, maar zeker ook aan te raden voor een feestje, of een dagje weg. Soms heb je net even geen inspiratie om iets leuks met je haar te doen, vind je de eenvoudige staart saai en heb je behoefte aan iets leuks dat niet te lang duurt. Probeer dan eens een keer een leuke driedubbele overslagstaart. Dit kapsel is leuk, hip en vernieuwend. Zeg nou zelf, heb jij dit kapsel al vaker gezien? Lees het artikel verder en wie weet maak jij dadelijk de allermooiste creaties met een overslagstaart. Volg stap voor stap de instructies en maak dit prachtige kapsel thuis na.

Lees de instructies voor de driedubbele overslagstaart

Stap 1

Kam als eerste je haar goed uit zodat het klitvrij is. Als het haar pluist kun je ervoor kiezen om een haarserum te gebruiken, zo wordt het haar mooi glad.

Stap 2

Pak 2 plukken haar vanaf de zijkant van het hoofd net boven het oor. Breng de plukken naar elkaar toe en maak ze in het midden van je hoofd vast met een rubberen elastiekje. Haal je vingers door het gat dat je nog overhoudt. Pak daarna het kleine staartje en haal dat door het gat heen met je vingers. Vang het staartje op en trek het naar beneden toe.

Stap 3

Houd 5 centimeter ruimte over tussen het elastiekje en het staartje en doe er nog een rubber elastiekje in. Spreid het haar tot je een gat krijgt, haal de staart er doorheen en daarna ga je verder met de volgende sectie. Hierbij geldt hetzelfde pak weer 2 plukken aan beide zijkanten.

Stap 4

Haal ook deze 2 plukken bij elkaar en bind ze samen met een rubber elastiekje. Ook hier steek je weer 2 vingers door het gat en vang je de staart op. Ga nu naar het eerste staartje. Bij het 2e elastiekje van het 1e staartje maak je weer een gat, daar haal je het 2e staartje doorheen.

Stap 5

Haal het elastiekje van het 2e staartje een klein beetje naar beneden toe, tot het bij het elastiekje van het 1e staartje komt. Zo liggen de elastiekjes bij elkaar en ziet het resultaat er mooier uit.

Stap 6

Je gaat nu de laatste overslagstaart maken. Pak weer 2 niet al te dikke plukken vanaf de zijkant. Voeg ook deze plukken weer samen en maak ze vast met een klein rubber elastiekje. Ook hier steek je weer 2 vingers door het gat, vangt de staart op en trekt hem naar beneden. Haal het elastiekje een stukje naar beneden toe en je hebt een driedubbele overslagstaart.

Stap 7

Dit keer pak je heel het haar en maak je het vast met een normale elastiek. In de video kun je dit ook zien. Maak boven het elastiekje weer een gat. Dit keer trek je de hele staart door het gat heen. Maak je kapsel af door het vast te maken met een mooi haarlint of een speld.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected