Diadeem vlecht
28 mei 2019 

Diadeem vlecht

Diadeem vlecht. is de techniek die je nodig hebt om te gaan variëren met de verschillende kapsels die je kunt maken met deze techniek. Het leuke van deze techniek is dat de structuur van de vlecht heel mooi zichtbaar is op het haar. De diadeem vlecht is een vlechtsoort die veel terug komt in verschillende vlechtkapsels. Het is daarom heel belangrijk  om eerst de basis diadeem vlecht onder de knie te hebben. Nadat je deze techniek onder de knie hebt merk jezelf dat je kan variëren en nieuwe kapsels kan creëren. De diadeem vlecht is beter te zien om licht haar maar ook bij donker haar is dit een hele mooie vlecht soort.

Diadeem vlecht makkelijk en snel uitgelegd

 

Diadeem vlecht

Stap 1 – de start

Pak drie haar strengen aan het einde van de haargrens tussen je oor en je slaap in. Je slaat twee slagen om. Zodat je de eerste knopen hebt om de diadeem vlecht te starten. Voor je gaat starten is handig om het haar een beetje vochtig te maken zo kun je makkelijker in een stuk door vlechten.

 

Stap 2 – haar erbij pakken

Begin nu met het bij pakken van haar. Pak alleen haar bij aan de kant van je voorhoofd. Aan de andere kant pak je er geen haar bij. Dit haar laat je gewoon hangen maar de vlecht sla je wel gewoon weer om. Je vlecht maar via 1 kant aan de andere kant pak je geen haar bij.

 

Stap 3 – diadeem krijgt vorm

De diadeem vlecht begint nu steeds meer vorm te krijgen. Je blijft haar erbij pakken tot het uiterste stukje van het buitenrandje. De rest van het haar moet los blijven. Dan heeft de diadeem vlecht het mooiste effect. Ook bij kort haar is dit kapsel mogelijk het ziet er net zo leuk uit als het lage haar met een diadeem vlecht.

 

Stap 4 – de finish

Zet je haar vast met een stevig elastiekje aan het einde van de vlecht. Zo kun je het laatste plukje dat je hebt gepakt goed vasthouden.
Het mooiste is als je een rubberen elastiekje gebruikt voor dit kapsel het valt minder op en ziet er niet lomp uit maar leuk en lief.

Diadeem vlecht

 

Extra tips om de diadeem vlecht helemaal af te maken

 

 

  • Kam je haar goed uit voordat je gaat beginnen met vlechten.
  • Gebruik een haar serum als je pluizig haar hebt.
  • Concentreer je op het maken van de diadeem vlecht.
  • Gebruik een klein rubberen haar elastiekje om de diadeem vlecht af te maken.

 

 Een serum die je goed moet uitwrijven over je handen en het daarna goed moet verdelen door het haar. Vooral bij de overgebleven haren van de diadeem vlecht is geeft het een mooier effect om het haar te laten glanzen. Dat doe je dus met een klein beetje shine dit product voed het haar en er zit aloë Vera in het serum. Dat zorgt ervoor dat het haar in een goede conditie blijft een echte aanrader!!

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected