Cornrows maken bij jezelf
27 september 2019 

Cornrows maken bij jezelf

Hierbij gebruiken wij de onderhandse vlechttechniek, zo blijven de cornrows langer en mooier zitten. Bij deze stoere vlechtsoort heb je verschillende stijlen, zoals bijvoorbeeld halve of hele cornrows of cornrows met figuurtjes. De halve cornrows worden vaker door vrouwen gedragen dan door mannen, vrouwen laten zich meestal voor de helft invlechten zodat hun lange haar goed in model valt. Mannen daarentegen laten het haar vaak helemaal doorvlechten, zodat het haar strak en mooi op het hoofd blijft liggen. Cornrows worden ook vaak gebruikt bij streetdance, zo blijft het haar uit het gezicht en zien de dansers/danseressen er super stoer uit.

Hoe maak je Cornrows

Stap 1

Kam het haar goed uit en maak het een beetje vochtig. Gebruik daarvoor een plantenspuit.

Als het haar goed uitgekamd en vochtig is, maak het dan een beetje vettig. Gebruik hiervoor Murray`s of kokosvet.

 

Stap 2

Maak een scheiding in het midden van het haar, gebruik hiervoor een puntkam zodat je een perfecte scheiding kunt maken. Verdeel het haar precies in tweeën, zorg dat er aan allebei de kanten evenveel haar is om mee te vlechten. Maak een kant van het haar tijdelijk vast met een elastiek.

 

Stap 3

Je gaat nu bekijken hoeveel cornrows je wilt gaan maken aan beide kanten. Je kunt zelf kiezen of  je dikke cornrows wilt, of juist hele dunne. Houdt de ene helft van het haar goed gescheiden van de andere helft waar je mee begint te vlechten.

 

Stap 4

Begin bovenaan met vlechten. Maak eerst een scheiding voor de eerste cornrow, van helemaal bovenop het hoofd naar de onderkant van het hoofd. Je hebt nu een soort gangetje waar je de 1e cornrow mee kunt opvlechten. Gebruik hiervoor zoals al eerder gezegd de onderhandse vlechttechniek. Je vlecht de cornrow door, totdat je niet meer verder kunt vlechten. Onderaan maak je het vast met een klein rubber elastiekje. Je hebt nu de 1e cornrow gemaakt.

 

Stap 5

Je kunt nu de rest van het haar vlechten met dezelfde techniek die je bij stap 1 hebt gebruikt. Zorg weer voor een goede scheiding. Mocht het haar tussen je vingers weg glippen, gebruik dan weer een klein beetje haarvet. Het is belangerijk dat de scheidingen mooi gemaakt worden, en dat de laatste 2 cornrows extra strak worden ingevlochten.

 

Stap 7

Als het goed gegaan is, dan heb je nu de helft van het hoofd ingevlochten en heb je strakke cornrows gemaakt. Je doet nu precies hetzelfde aan de andere kant van het hoofd. Zorg dat je de strengen strak tegen elkaar aanduwt en de scheidingen goed uit elkaar houdt.

 

Stap 8

Probeer bij elke cornrow dezelfde dikte te krijgen als aan de andere kant die je eerder al hebt gevlochten. Zo krijg je aan allebei de kanten hetzelfde effect. Probeer zo strak  mogelijk te vlechten. Je hebt nu al het haar gevlochten, je kapsel is klaar.

 

Stap 9

Wil je dat jouw cornrows langer mooi blijven, zorg er dan voor dat je voordat je gaat slapen een panty om het haar bindt. Zo blijft het haar strak op het hoofd liggen zonder dat er kleine plukjes loskomen.

 

Tips voor mooie stoere en strakke cornrows

1 Kam het haar goed uit.

2 Gebruik een puntkam voor alle scheidingen.

3 Gebruik haarvet, zoals bijvoorbeeld kokosvet.

4 Slaap met een panty over je haar, zodat de cornrows langer blijven zitten.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected