Bruidskapsels met vlecht
28 april 2019 

Bruidskapsels met vlecht

Op vlechten.net leggen we uit hoe je bij jezelf 2 bruidskapsels met vlecht(en) kunt maken. Stap voor stap laten we je zien hoe je deze 2 stijlvolle bruidskapsels maakt. Er zijn genoeg soorten bruidskapsels om uit te kiezen, wij hebben voor deze 2 bruidskapsels gekozen omdat wij denken dat ze stijlvol zijn en je ze makkelijk bij jezelf kunt maken.

Wat gaan we behandelen?

  1. Een formele bruidskapsel in een aantal stappen
  2. Een bruidskapsel door middel van opsteken en de invlecht

Een formele bruidskapsel in een aantal stappen

bruidskapsel 1

Stap 1 – de start

Voordat je begint met vlechten maak je eerst een scheiding in je haar, waar je zelf wilt. Daarna pak je een stuk haar op, vanaf de kruin. Zet dit stukje vast tegen het hoofd met verschillende schuifspeldjes. Het overige haar verdeel je in 3 delen: een linkerkant, een rechterkant en de achterkant. Pak de achterkant en het haar dat je eerder vast hebt gezet en maak hier met een elastiek een lage staart van. Van deze staart maak je een normale vlecht, sluit deze aan de onderkant af met een elastiekje. Wikkel de vlecht met de klok mee over het elastiek waar je bovenaan de staart mee hebt gemaakt, zo creëer je een klein knotje tegen het hoofd. Zet het knotje vast met verschillende schuifspeldjes.

 

Stap 2 –  de vlecht van het bruidskapsel

Met de 2 overige delen maak je 2 invlechten, eerst aan de linkerkant. Je begint met een klein stukje haar, dat deel je door 3. Daarna pak je het rechter plukje en kruist het over het middelste plukje. Dan pak je het linker plukje, dat kruis je ook over het middelste plukje. Dit herhaal je nog een keer. Pak nu een haarstukje vanaf de haarlijn en voeg het toe aan de vlecht, dit plukje pak je steeds bij het linker plukje. Nu kruis je eerst weer het rechter plukje over het middelste plukje en daarna weer het linker en daarna voeg je weer een stukje haar vanaf de haarlijn toe. Dit doe je net zo lang totdat je vlecht klaar is. Hetzelfde doe je ook aan de rechterkant. Dit is de basistechniek van de invlecht. Snap je het even niet, kijk dan op onze site bij het artikel ‘De invlecht’ voor meer informatie.

 

Stap 3 – de finish

Als je klaar bent met de 2 invlechten, pak je het uiteinde van de linker vlecht en kruis je deze vlecht over het knotje. Zet het vast met verschillende schuifspeldjes. Dit doe je ook met de rechter vlecht. Als je ook daarmee klaar bent, kun je de vlechten een beetje los trekken, zo maak je de vlecht een beetje voller. De uiteinden van de vlechten kun je ook vastmaken om het knotje heen, zo lijkt het knotje voller. Als laatste stap spray je een beetje haarlak over het geheel en is je bruidskapsel klaar.

De bruidskapsel een beetje versierenBruidkapselBruidkapsel

Je kunt je bruidskapsel een beetje versieren of er meer leven in brengen door bijvoorbeeld een bloemetje erin te prikken of een kleine glitter decoratie toe te voegen. Zo lijkt je kapsel chiquer en netter.

Een bruidskapsel door middel van opsteken en de invlecht

bruidskapsel 2Stap 1 – de start

Wat heb je nodig?

   • Punt kam
   • Schuifspeldjes
   • Elastiek
   • Draaispeldjes om het op te leuke
   • Haarlak
   • Borstel

Om te beginnen pak je aan de voorkant een stuk haar. Dit ga je touperen met de punt kam. Toupeer niet te veel, het is bedoeld om een richting te creëren. De kuif hoeft niet heel hoog te worden. Daarna aai je zachtjes over de kuif, zodat het een beetje glad wordt, Dan pak je de kuif bij elkaar en maak je het haar vast met 2 schuifspeldjes. Je kunt daarbij de hoogte van de kuif zelf bepalen.

 

Stap 2 –  de vlecht van het bruidskapsel

We gaan nu beginnen aan de vlecht. Je start eerst aan de rechterkant met de invlecht. Je pakt een klein stukje haar, dat deel je door 3. Het is een invlecht dus daarna kruis je steeds tijdens de vlecht boven langs. Je doet eerst twee normale slagen en dan pak je er steeds een klein stukje haar bij. Let vooral op dat je niet te grote haarstukjes erbij pakt. Maak de invlecht tot ongeveer bij je oor en daarna vlecht je gewoon als een normale vlecht verder naar beneden. Steek aan het einde even tijdelijk een schuifspeld, zodat de vlecht niet loslaat.

 

Stap 3 – verder met de bruidskapsel

We gaan vanaf nu verder werken vanuit een staart. Pak al je haren bij elkaar en maak er een hoge staart van. Als je de staart vast hebt gemaakt, kun je het schuifspeldje weer van de vlecht afhalen. Steek je vlecht nu op gevoel vast steken: je pakt een deel van de staart waarmee je de hoogte gaat bepalen, met een schuifspeldje maak je steeds de plukjes vast op je hoofd. Het overige deel van de staart verfrommel je een beetje en deze pluk maak je ook vast aan het hoofd. Deze mag wel lager in je nek zitten.

 

Stap 4 – de finish

Als je klaar bent met het opsteken van alle plukjes, lijkt het geheel op een soort losse knot. Zorg dat al je haar goed vast zit. Als je voelt dat er op een bepaalde plek meer haar zit dan op andere plekken, dan verdeel je deze plukjes even beter, zodat overal ongeveer evenveel zit. Daarna spray je genoeg haarlak over je haar, zodat je kapsel niet makkelijk los gaat.

Veel succes !

De bruidskapsel een beetje versieren

Bruidkapsel

Om je bruidskapsel te versieren kun je er leuke draaispeldjes in draaien bij de vlecht.

Het is ook leuk om verschillende soorten draaispeldjes te gebruiken. Doe er een paar boven en een paar onder de vlecht.

Je moet even goed kijken hoe je de speldjes vast en weer los draait. Zorg er wel voor dat je speldjes goed vast zitten, zodat je ze niet kwijt raakt. Zo breng je een kapsel meer tot leven. 

bruidskapsel 4

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected