Bloemvlecht
06 december 2019 

Bloemvlecht

Een bloemvlecht wordt ook wel eens Dutch flower genoemd. Deze vlecht ziet eruit als een mooie bloem en is een van de mooiste vlechten in het haar, een echte creatie voor jong en oud. Bij kinderen wordt deze vlechtsoort vooral gebruikt bij communies of andere feesten, bij de wat ouderen onder ons vooral bij bruiloften of speciale gelegenheden.

Hoe maak je een bloemvlecht

 

Stap 1

Kam het haar goed uit en zorg dat het klitvrij is, zodat het makkelijker is om haar bij te pakken. Maak het haar een beetje vochtig met een plantenspuit gevuld met lauw water.

 

Stap 2

Maak een scheiding zoals je ook doet bij een s-vlecht, 10 cm vanaf je linkerkant. Begin vanaf de rechterkant met opvlechten, tot aan je oor. Vanaf daar maak je een kleine bocht naar de linkerkant. Gebruik hiervoor een puntkam.

 

Stap 3

Vlecht rustig en zorgvuldig door. Probeer zo min mogelijk haar bij te pakken van de onderkant en iets meer vanuit de bovenkant. Vlecht tot aan je linkeroor.

 

Stap 4

Maak een bochtje naar beneden. Vanuit dat punt pak je wat grotere plukken alleen vanaf de rechterkant, net zolang tot je geen haar meer overhoudt. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk haar per keer meeneemt.

 

Stap 5

Begin nu met een normale vlecht. Let wel op dat je om de 2 knopen een streng vanuit de linkerkant pakt en er rustig een stukje tussenuit haalt. Zo krijg je hetzelfde effect als een blaadje van een bloem. Dit herhaal je steeds tot aan de punt.

 

Stap 6

Maak een lusje aan het uiteinde van je vlecht. Draai nu de vlecht naar de rechterkant en

probeer er een rondje mee te maken. Als dat goed gaat merk je vanzelf dat het resultaat op een bloem gaat lijken. Ga net zolang door tot je een mooie bloemvlecht krijgt.

 

Stap 7

Maak je bloemvlecht vast met schuifspeldjes. Als je alles hebt vastgemaakt kun je nog wat aan de strengen trekken, voor een extra flower effect. Om je bloemvlecht nog een extraatje te geven kun je in het midden een diamantje indraaien.

 

Tips voor een Bloemvlecht

1 Kam het haar goed uit.

2 Gebruik een plantenspuit met lauw water.

3 Gebruik een puntkam en een borstel.

4 Gebruik schuifspeldjes.

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected