5 strengen vlecht
28 mei 2019 

5 strengen vlecht

5 strengen vlecht is mooi om te zien in bijvoorbeeld een staartje. In het begin moet je veel oefenen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Begin altijd met goed doorgekamd haar zodat je tijdens het vlechten niet hoeft te stoppen om je haar te kammen. Het is belangrijk dat je de strengen goed onder controle hebt.

 

Stap 1 – de techniek

Streng 1 – pink

Streng 2 – ringvinger

Streng 3 – duim en wijsvinger. Laat je wijsvinger rechtuit steken

Streng 4 – los achter je wijsvinger

Streng 5 – gaat naar je vrije middelvinger.

 

Stap 2 – de start

Kam alle klitten uit je haar en verdeel je haar in vijf gelijke strengen. Laat de twee buitenste strengen naar de zijkant vallen.

Stap 3 – haar erbij pakken

Hou de rest van de drie strengen vast in het midden. Maak hier een drie strengen vlecht van. Daarna pak je telkens in plaats van strengen vanuit de voorste drie strengen een streng van de buitenkant (de losse strengen) naar het midden.

Zorg ervoor dat je de losse strengen er onderdoor bij pakt. De streng waar je onderdoor gaat laat je naar buiten vallen. Dit wordt de nieuwe losse streng. De streng die je erbij hebt gepakt die doe je bovenlangs middendoor zoals bij een normale vlecht. Doe dit linksom en rechtsom.

Stap 4 – de finish

Maak de vlecht af en bindt onderaan de vlecht een elastiekje in je haar. Het eindresultaat mag er zijn! Vind je deze vlecht lastig en kom je er nog niet helemaal uit. Kijk dan eens naar de instructievideo op de website www.hareninvlechten.com. Na een aantal keer oefenen gaat het je zeker lukken.

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected