5 manieren om roos te verminderen.

5 manieren om roos te verminderen.

Roos is een jeukende afschilfering van de hoofdhuid. Om het probleem te identificeren en op te lossen kun je contact opnemen met een dermatoloog, maar zelf kun je ook iets doen. De haarproducten die je gebruikt, en daar vallen ook shampoo en conditioner onder, kunnen irriterend zijn voor je hoofdhuid. Probeer eens producten zoals shampoo, conditioner en stylingproducten te kopen die kunnen helpen de roos te verminderen. Kijk of de schilfering verdwijnt als je deze producten een tijdje gebruikt. Stress kan ook een belangrijke oorzaak voor roos te zijn, dus probeer te ontspannen en gebruik dagelijks technieken om stress te verminderen.

Hoe kan ik roos verminderen


  • Shampoo: Was je haar met warm water. Probeer een paar weken een milde shampoo te gebruiken en als dat niet werkt, probeer dan een anti-roos shampoo. Je moet binnen 4 tot 6 weken verbetering merken. Vermijd in ieder geval op alcohol gebaseerde producten of andere stylingproducten tot de roos afneemt. In plaats daarvan gebruik je een speciale conditioner om vorm te behouden.

 
  • Aloë Vera: Dit kun je gebruiken om een rode en geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren. Wrijf de gel op de hoofdhuid en laat het ’s nachts intrekken. Was de volgende ochtend je haar en vervang de kussensloop.

 
  • Appelazijn en citroensap: Probeer twee eetlepels appelazijn op je hoofdhuid te gieten, of  citroensap, of zelfs een mengsel van beide. Laat het intrekken zo lang als je wilt, het beste is ongeveer 20 minuten tot een uur, daarna gebruik je shampoo om je haar te wassen.

 
  • Kokosolie: Kokosolie is een milde en kalmerende keuze bij het verlichten van roos. Je kunt het gebruiken om je hoofdhuid te kalmeren. Werk het daarvoor door je haren. Na enkele dagen zou de roos weg moeten zijn.

 
  • Gember en kruiden: Je kunt verschillende kruiden, waaronder gember, rozemarijn, tijm of thee gebruiken in verschillende combinaties, zoals bijvoorbeeld gember met rozemarijn en olijfolie. Wrijf de kruiden op de hoofdhuid. Thee gebruik je door afgekoelde thee in je haar te wrijven of door je shampoo te mengen. Je kunt ook proberen om roos te bestrijden van binnen naar buiten: eet minder of geen junk food, probeer meer yoghurt en meer groenten, fruit en melk te eten. Als het roosprobleem aanhoudt, of een van deze middelen maakt het probleem alleen maar erger, staak dan je pogingen om zelf te probleem op te lossen en raadpleeg een arts.
Reactie plaatsen