2 verschillende visgraat vlechten.
28 april 2019 

2 verschillende visgraat vlechten.

Op Vlechten.net leggen we je stap voor stap uit hoe je verschillende soorten vlecht kunt maken. In dit artikel lees je hoe je in een paar stappen een romantische of een iets stoerdere visgraat vlecht kunt maken.

Wat gaan we behandelen?

    1. Romantische vissengraat vlecht
    2. Stoerdere vissengraat vlecht
    3. Vissengraat vlecht voor beginners
    4. Tips

Romantische vissengraat vlecht

Voor een romantische visgraat vlecht start je met het haar te verdelen in twee stukken en van daaruit begin je met vlechten.

romantische vissengraat

Stap 1- het begin

Als eerste pak je twee plukjes aan de zijkant en zo ver mogelijk aan de voorkant van je hoofd. Deze twee plukjes sla je over elkaar heen. Vervolgens pak je nog een pluk van de zijkant, die voeg je toe en datzelfde doe je aan de andere kant ook. Weet je niet hoe je een visgraat vlecht maakt? Lees dan eerst de uitleg over deze techniek op onze website. Onderaan dit artikel vind je ook een korte uitleg voor beginners. Je kunt de visgraat vlecht recht op het achterhoofd maken, maar ook meer naar de zijkant voor een speelser effect.

 

 

Stap 2- wat nu verder?

Blijf elke keer nieuwe plukjes toevoegen aan de vlecht, net zolang tot je bij het einde bent. Bind dan een klein elastiekje om het haar om te voorkomen dat je vlecht los gaat. Je kunt de vlecht natuurlijk gewoon strak laten zitten, maar je kunt hem aan de buitenkant ook iets losser trekken, zodat het resultaat er een beetje warrig uitziet. Het is maar net wat jij zelf het mooist vindt!

Veel succes!

Stoerdere vissengraat vlecht

De stoerdere versie van de visgraat vlecht is iets makkelijker te maken dan de romantische vlecht. Als je een beginner bent, kun je deze dus het best eerst onder de knie proberen te krijgen.

stoere vissengraat vlecht

Stap 1- Het begin

Het begin van dit kapsel is erg simpel, je doet gewoon je haar in een halfhoge staart. Vanuit deze staart ga je vlechten. Je verdeelt de staart in twee delen, van beide kanten pak je een plukje en die plukjes doe je, net als bij de romantische vlecht, over elkaar heen. Kijk op onze website voor meer informatie over de techniek van de visgraat vlecht. Onderaan dit artikel vind je ook een korte uitleg voor beginners.

 

Stap 2 – wat nu verder?

Je pakt elke keer opnieuw een plukje haar erbij en haalt de plukjes over elkaar heen, net zolang totdat je bij het einde van de staart bent. Nu kun je ervoor kiezen om het elastiekje iets verder naar beneden te schuiven of juist na de vlecht het elastiekje direct om de staart te doen. Als je een stukje haar over laat na het elastiekje, kun je de vlecht iets losser maken om een nonchalant effect te krijgen.

Veel vlecht plezier!

In deze video wordt nog eens duidelijk uitgelegd hoe je een visgraat vlecht maakt in een staart.

Vissengraat vlecht voor beginners

stap voor stap vissengraat

 

Stap 1

Gebruik een borstel om te zorgen dat er geen klitten meer in je haar zitten. Haal al je haar naar een kant en doe het in een lage staart, met een doorzichtig elastiekje.

 

Stap 2:

Doe een beetje mousse op je vingertoppen zodat het haar niet snel tussen je vingers door glijdt. Pak dan twee kleine plukjes aan elke kant van de lage staart.

 

 

Stap 3

Pak een dun stukje haar van elke kant en kruis ze met elkaar, maar laat de eerste plukjes niet los.

 

Stap 4:

Doe de vier plukjes haar bij elkaar en maak er weer twee van. Zorg ervoor dat je de plukjes niet loslaat om te voorkomen dat de vlecht mislukt.

 

Stap 5:

Ga verder met het kruisen van je haar tot je aan het einde van je staart bent. Maak dan je vlecht vast met een doorzichtig elastiekje.

 

Stap 6:

Als laatste gebruik je wat droogshampoo en je duimen om voorzichtig de vlecht iets losser te trekken voor een speelser effect.

 

In deze video wordt nog eens uitgelegd hoe je een visgraat vlecht maakt.

Tips

  • Deze vlecht is leuk voor verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld voor naar je werk, naar een feestje, bruiloft, of tijdens het uitgaan. Je haar zit lekker uit je gezicht, maar ziet er toch erg leuk uit!
  • Ook bij deze vlecht kun je verschillende decoraties gebruiken zoals bijvoorbeeld:

-Bloemenvissengraat vlecht

Een leuke toevoeging aan de visgraat vlecht is een bloemenkrans of bloemenslinger, dat ziet er erg leuk uit bij bijvoorbeeld een bruiloft. Bloemen geven je look een extra romantische touch.

-Strikjevissengraat vlecht

Voor jonge kinderen is het leuk om onderaan de vlecht, bij het elastiekje, een strikje te doen. Dat maakt de look extra schattig!

 

 

 

 

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected