Zigzag vlecht

Zigzag vlecht is een vlecht die van boven naar beneden in een zigzag over je hoofd wordt ingevlochten. Het is een heel mooi gezicht als deze vlecht eenmaal klaar is. Maar je moet de techniek van de diadeemvlecht goed onder de knie hebben. Want zonder voldoende voorkennis van die techniek kan het best pittig zijn om deze bijzondere vlecht te maken. De zigzag vlecht word ook weleens gezien als de s vlecht ze hebben dezelfde vlecht techniek en zien er even goed uit. De zigzagvlecht is een mooie en bijzondere vlecht die je voor verschillende gelegenheden in je haar kan plaatsen. Deze vlecht is leuk voor alle leeftijden het geeft een sprookjesachtige look en laat je er de hele dag goed uitzien. Lees de instructies goed door en maak de vlecht goed na.

Stap 1 – de start

Begin net als bij de diadeemvlecht aan de rechter- of linkerzijkant van je hoofd, net boven je oren.Dan kam je eerst het haar goed uit tot het haar verwijderd is van klitten. Als de klitten zijn verwijderd maak je het haar een klein beetje vochtig hiervoor maak je gebruik van een plantenspuit. Bij pluizig haar word een haarserum geadviseerd.

Stap 2 – haar erbij pakken

Pak drie dunnen strengen. Je maakt eerst twee slagen voordat je weer haar erbij gaat pakken. De strengen moeten wel gelijk zijn zo krijg je een mooier eindresultaat en zie je er de rest van de dag goed uit.

Stap 3 – de bocht

Pak nu van de voorkant wat haar erbij en vlecht door tot net boven je oor. Hier maak je een bocht. Je pakt nu haar bij net onder de voorgaande vlecht. Je vlecht nu door naar je andere oor. Probeer de strengen stevig aan te trekken dat zorgt ervoor dat je een mooiere zigzag vlecht krijgt.

Stap 4 – de finish

Het is tijd om weer een bocht te maken. Je pakt weer haar erbij net onder de voorgaande vlecht. Als je merkt dat het krap wordt dan vlecht je de rest gewoon af. Maak je haar vast met een elastiekje je kan de vlecht ook anders vast maken zodat je iets meer van jezelf in de vlecht laat zien.

 

EXTRA TIPS VOOR DE ZIGZAGVLECHT

 

  1. Voordat je het haar gaat vlechten moet het goed uitgekamd zijn.
  2. Gebruik een haarserum tegen pluizig haar.
  3. Gebruik een punt kam zodat je een goede en mooie scheiding in het haar kan maken.
  4. Spuit een klein beetje haarlak in het haar voor een mooi eindresultaat.

 

ZO MAAK JE DE ZIGZAG VLECHT

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected