Zes losse vlechtjes
28 mei 2019 

Zes losse vlechtjes

 Zes losse vlechtjes zijn leuk om te vlechten bij kinderen. Het voorkomt ook dat je tijdens een actieve dag haren in je gezicht krijgt. Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Maar het resultaat mag er zijn als je zes losse vlechtjes bij je kinderen wilt maken moet je wel een klein beetje geduldig zijn omdat het natuurlijk tijd in beslag neemt. Voor school gaande kinderen zijn de zes losse vlechtjes zeker aan te raden het ziet er mooi leuk en ook nog eens super hip uit. Je kan de uiteindes van de zes losse vlechtjes super leuk af maken met kleine kraaltjes zo krijg je een kleurrijk kapsel en je kind kan zelf de kleur bepalen van de kraaltjes. Je kan er ook voor kiezen om verschillende kleuren in het haar te gebruiken je kan er echt van alles mee doen. maar hoe maak je deze 6 losse vlechtjes op een leuke manier? De vlechtjes hangen niet los maar worden in een mooi staartje gevlochten.

Zes losse vlechtjes maken op een leuke manier

 losse vlechtjes

Stap 1 – de start

Kam heel het  haar goed uit voordat je begint met vlechten. Maak het haar een klein beetje vochtig hiervoor maak je gebruik van een planten spuit. Buig daarna voorover en maak een hoge paardenstaart. Maak de staart goed vast met een elastiekje. Als er bobbels in de paardenstaart komen dan kam je het goed door met een kammetje.

 

Stap 2 – het haar verdelen

Verdeel je haar in zeven gelijke delen. Pak het deel dat je als eerst wilt vlechten. Maak een drie strengenvlecht tot aan het einde en zet de vlecht vast met een elastiekje. De andere strengen maak je stuk voor stuk vast met een klein rubberen elastiekje.

 

Stap 3 – vlechten

Pak een nieuwe deel haar en herhaal de vorige stappen nog eens. Zet ook deze vlechtjes vast met een elastiekje. Probeer elke vlechtje even goed en strak te vlechten zo krijg je een mooier eindresultaat.

 

Stap 4 – de finish

Als alle vlechten zijn ingevlochten dan pakje zes vlechtje vast en je draait de zevende vlecht strak om de rest van de vlechten heen. Doe dit totdat het haar op is en zet de vlecht vast met een speld. De uiteindes kan je mooi maken door er kraaltjes in te doen zoals je ook kan zien aan de afbeelding boven in.

 

Extra Tips om de zes losse vlechtjes goed en mooi te maken

 

  1. Kam het haar goed uit voordat je het in een staart gaat en begint te vlechten.
  2. Verdeel het haar in 7 gelijke plukken zo krijg je de zelfde vlechten.
  3. Maak het haar een klein beetje vochtig voordat je gaat beginnen met vlechten.
  4. Gebruik kleine elastiekje om de uiteindes van het haar vast te maken.
  5. Pim het haar door kraaltje in  het haar te rijgen.

 

 

Deze kleine elastiekje zorgen voor een mooier eindresultaat je hebt ze in verschillende kleuren dus je kan de kleur van het elastiekje leuk combineren met een leuk outfit.

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected