Vlecht opsteken
23 augustus 2019 

Vlecht opsteken

In een paar simpele stappen wordt in dit artikel uitgelegd hoe je een opgestoken kapsel met vlecht maakt. Dit kapsel is heel geschikt voor evenementen of als je naar een feestje wilt gaan. Als je wilt laten zien dat je moeite hebt gedaan, is dit het perfecte kapsel! Ben jij ook benieuwd hoe je het maakt? Lees dan nu verder en volg de instructies stap voor stap.

Opsteekkapsel in een paar simpele stappen.

Wat heb je nodig?

  • Borstel
  • Haarlak
  • Elastiekjes
  • Schuifspeldjes

Stap 1

Je begint met je haar te borstelen, zodat er geen klitten meer in zitten. Zorg ervoor dat je haar droog is. Je pakt daarna een deel van je haren bij de kruin van je hoofd. In deze pluk wil je een beetje volume creëren. Hoe doe je dat? Je spuit een beetje haarlak in het haar en begint deze pluk te touperen. Nu pak je nog een deel haar onder het andere deel en doe je precies hetzelfde. Flip je haren weer terug naar achteren. Als je dit hebt gedaan, ga je lichtjes met je borstel eroverheen zodat het haar weer een beetje glad wordt.

De 2 delen die je net hebt getoupeerd pak je bij elkaar en je doet er een klein elastiekje omheen. Nu pak je de voorste pukken, die laat je vooraan hangen. Hierna pak je 2 plukjes onder het staartje en maak je deze ook vast. Daarna doe je hetzelfde nog eens bij 2 plukjes daaronder en deze maak je ook vast.

Stap 2

Nu ga je vooraan aan de rechterkant beginnen. De pluk die je bij stap 1 naar de voorkant hebt gehangen verdeel je in 2 stukken. Het voorste deel laat je weer hangen en met het 2de deel ga je een vlecht maken. Dit wordt een Dutch braid: begin aan de top met 3 strengen haar, je pakt daar haar bij tot de bovenkant van je oor en daarna vlecht je deze vlecht verder als een normale 3 strengen vlecht. Weet je niet hoe je een Dutch braid maakt, kijk dan op onze website voor meer uitleg over deze vlecht. Als je vlecht klaar is, trek je deze een beetje uit elkaar bij de zijkanten zodat de vlecht meer volume krijgt. Nu pak je al het haar achter je oren en maak je er een paardenstaart mee. Onderaan deze paardenstaart doe je nog een elastiekje.

Stap 3

Nu rol je de staart op, zodat het een soort knot wordt. Deze knot maak je aan de zijkant vast met schuifspeldjes aan beide kanten.

Pak nu de losse plukjes vooraan zonder de vlecht en doe die naar achter over de knot heen. Deze plukjes maak je ook vast met schuifspeldjes.

Als je dit hebt gedaan, pak je de vlecht, doe je die ook naar achter en draai je hem om de knot. Het uiteinde van de vlecht maak je ook vast met schuifspeldjes.

Als je klaar bent spray je haarlak over het hele kapsel, en dan ben je klaar!

Veel vlechtplezier!

Bekijk deze video voor nog een uitleg over hoe je een dutchbraid maakt, de video is Engelstalig. 

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected