Overslag vlecht
28 mei 2019 

Overslag vlecht

Overslag vlecht is een bijzondere vlecht en leuk om te dragen. Je kunt je haar van tevoren eerst stijlen maar in dit voorbeeld stijlen we het haar met de hand. De overslagvlecht geeft net dat extraatje meer dan de eenvoudige vlecht. De overslag vlecht ziet er toch leuker en vlotter uit. Je kan de overslag vlecht simpel en makkelijk vlechten. Je hebt echt maar 3 minuutjes nodig om deze vlecht te maken. Het is makkelijk voor als je een bad hairday hebt. En je moet ineens ergens naar toe, en je hebt echt geen tijd om uitgebreid je haar in model te krijgen. Dan is dit het ideale kapsel ook heel handig tijdens het sporten dan heb je geen saaie vlecht maar een mooie overslagvlecht. Om de overslag vlecht goed te maken is het wel belangrijk dat je het haar een klein beetje vochtig maakt zo krijg je geen last van pluizig haar en kun je in een stuk door vlechten. Hier leer je op een makkelijke manier vlechten volg stap voor stap de instructies en voor je het weet kan je dit bij jezelf om bij iemand anders.

Leer hier hoe je een overslag vlecht maakt

overslag

Stap 1 – de start

Kam het haar uit met je handen wil je een strakke overslagvlecht dan kam je het haar goed door tot het haar verwijderd is van klitten. Maak een laag staartje. Zet het staartje vast met een elastiekje. Net boven het elastiekje maak je een gat.

 

 Stap 2 – het gat maken

Hou met je hand het staartje omhoog en met je andere hand steek je twee vingers door het haar en maak je een gat. Zorg ervoor dat het elastiekje in het haar goed blijft zitten en niet mee naar beneden glijdt.

 

 Stap 3 – doorhalen

Haal het staartje nu door het gat. Zorg dat er geen haren achterblijven. Je gaat nu de overslag zo opmaken dat je het elastiekje niet meer kunt zien. Je trekt het haar een klein beetje aan. Je krijgt al een leuk resultaat maar dat is nog niet alles je gaat nu over na stap 4.

 

 Stap 4 – dubbele overslag

Is je haar lang genoeg? Dan kun je overwegen om een dubbele overslag te maken. Dan herhaal je stap drie nog een keer. Bij kort haar is een keer genoeg als je het dan 2 keer gaat doen heb je minder haar over om mee te vlechten.

 

 Stap 5 – de finish

Vlecht helemaal tot beneden en maak je haar vast met een elastiekje. Het einde van de vlecht kan je leuk versieren door er een strikje of klemmetje of lint aan vast te maken. Zo maak je de vlecht helemaal eigen.

 

 

EXTRA TIPS OM EEN MOOIE OVERSLAGVLECHT TE MAKEN.

 

  1. Kam het haar met je vinger on met een kam.
  2. Gebruik een serum tegen pluizig haar.
  3. Duw het elastiekje goed naar boven toe zodat het elastiekje minder zichtbaar is.
  4. Maak de vlecht leuk af door er een strik in vast te maken.

 

Kijk hier hoe je nog een bijzondere vlecht maakt, deze video is Engelstalig.

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected