Leer een Losse vlecht maken
31 mei 2019 

Leer een Losse vlecht maken

Losse vlecht. Deze losse vlecht is iets anders dan een normale vlecht. De strengen woorden er als het waren een klein beetje naar buiten uit getrokken zodat de lossen vlecht mooie blaadjes krijgt. Dit kapsel is speciaal voor half lang tot lang haar omdat de strengen er een stukje uitvallen word de vlecht wel iets korter maar wel een stuk mooier. We zijn helemaal weg van deze losse vlecht het heeft een aparte uitstraling een beetje middeleeuws kun je het ook wel noemen. Daarom is de losse vlecht mooi te combineren met bijvoorbeeld een rozenkrans, bloemen of iets anders wat je in gedachte hebt, Benieuwd hoe je deze vlecht zo kan maken lees dan verder en doe mee!!!

Losse vlecht maken

losse vlechtStap 1

Kam het haar goed uit en maak tegelijkertijd het haar een beetje vochtig, Gebruik hiervoor een plantenspray gevuld met lauw water Pas op dat je niet al te veel water in het haar spuit. Dat maakt het vlechten alleen maar moeilijker voor jezelf.

 

Stap 2

je doet nu hetzelfde dan wat je doet bij een normale vlecht. Je verdeeld het haar in 3 gelijke strengen kijk goed voordat je gaat beginnen want het zo zonde zijn als je opnieuw zou moeten starten.

 

Stap 4

Je linker haar streng breng je eerst naar het midden toe de middelste haar streng verplaatste zicht naar links en de rechter haar streng gaat dan naar het midden toe. Dan herhaal je en trek je een klein beetje aan de vorige haar strengen zodat je een boogje krijgt.

 

Stap 5

Let goed op dat je tijdens het vlechten geen haarstreng overslaat en dat je een mooie losse vlecht kunt maken. Je kan je vlecht ook zien als een bloem waarbij je steeds de blaadjes naar buiten brengt.

 

Stap 6

Je hebt nu een losse vlecht gemaakt het is het mooiste als je de vlecht vastmaakt met een rubberen elastiekje. Of natuurlijk met een mooi lint met een mooi printje erop.

 

Extra tips voor deze prachtige losse vlecht

1 Kam het haar goed uit.

2 Gebruik een plantenspray zodat het haar makkelijk mee vlecht.

3 Trek de strengen er voorzichtig tussen uit.

4 Zorg dat je met rubberen elastiekjes kan werken.

5 Pimp je vlecht door middel van een leuk lint.

 

Bekijk deze video voor de uitleg van een losse zijvlecht

 

Vlecht cursus

Wil je nog meer oefenen? Bekijk dan de vlecht cursus. Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren.  Klik hier om verder te gaan.

Vlecht cursus

Reactie plaatsen

Altijd al willen leren vlechten?

Download GRATIS het vlecht inspiratieboekje

No opt-in form has been selected